Vse kategorije

Domov>Pomoč strankam>Novice

Kako voziti ali vrtati lasten vodnjak

Čas: 2021-05-08 Ogledi: 45

R {} GKY [0 (G] UD $ UICU ~ UV4S

Ena od ovir za življenje zunaj omrežja je oskrba s čisto vodo. Eden najboljših načinov za reševanje te težave je lasten vodnjak.

Ko se odločite za lokacijo vaše domačije, ki ni v omrežju, se pri lokalnem uradu za geološke raziskave pozanimajte, ali vam tamkajšnje razmere v tleh omogočajo namestitev vodnjaka. Ko veste, da lahko na svoji zemlji izkopljete vodnjak, je tu nekaj nasvetov za dejansko vožnjo ali vrtanje vodnjaka.

Preden začnete

Najprej se odločite, ali želite voziti ali vrtati vodnjak, in pri lokalnem gradbenem oddelku preverite, ali je potrebno dovoljenje. Če lokalno komunalno podjetje oskrbuje nepremičnine v bližini, se obrnite na njih in se prepričajte, da nobena podzemna železniška linija ne prečka vaše nepremičnine, in če je, določite njihovo lokacijo, preden začnete kopati.

Ugotovite, ali na zemljišču obstajajo kanalizacijski vodi, stare cisterne ali greznice. Ugotovite, kaj zahteva vaša lokalna gradbena koda, kolikor je oddaljenost ali ovire za vodnjak od katere koli od teh struktur. Če vaša lokalna koda tega ne obravnava posebej, kopajte vsaj 50 metrov stran od njih, da ne onesnažite oskrbe z vodo.

Izbira dobre lokacije

Vaš vodnjak mora biti na mestu z višjo nadmorsko višino kot kateri koli kanalizacijski vod, cisterne ali greznice. Preverite tudi kakovost tal. Nikoli ne gradite vodnjaka na močvirnatem in močvirnatem območju.

Voda se nahaja v peščenih plasteh, ujetih med plastmi premoga. Da bi našli vodo, boste morali iti dovolj globoko (običajno vsaj 30 čevljev, vendar je boljša voda običajno globlje).

Vožnja vodnjaka

Cenejši, a fizično zahtevnejši način kopanja vodnjaka je, da ga zapeljete. Če pa je v tleh na vašem območju veliko gline, boste morda težko nemogoče voziti lastne vrtine in boste morali vrtati.

Vrtanje vodnjaka

Če vam razmere v tleh (ali omejitve fizične moči) prepovedujejo samostojno vodenje vrtine, lahko plačate strokovnjaka za vrtanje vrtine (zelo drago) ali pa kupite komplet in ga sami izvrtate.

Zemljevid geofizičnega iskanja PQWT-TC z enim gumbom detektor podzemne vode uporablja naravno električno polje kot delujoči vir elektromagnetnega polja, ki temelji na razliki upornosti podzemne kamnine, rude ali podtalnice, meri naravno električno polje na tleh N različnih komponent električnega polja .

Naprava lahko samodejno oblikuje profilno karto in graf krivulje v instrumentu, kar pomeni, da lahko položaj vrtanja dobite takoj po končani meritvi. Prihranite lahko veliko stroškov in časa.

4YZAPHV_9R] M [2MH% YWT [2W

IWG7XD% PJ1% (YC_JJM1) SPI

Za pogon motorja in svedra boste potrebovali tudi zračni kompresor z najmanj 90 PSI zraka, da bo blato spet prišlo na površje, tako da ne boste imeli velike luknje v blatu z zataknjenim svedrom. v. Če se odločite za vrtanje vrtine in ne za vožnjo po njej in grete globlje od približno 50 čevljev, boste potrebovali zemeljsko črpalko, da vodo premaknete na površje.

Nekaj ​​stvari, ki jih je treba upoštevati

Ne glede na to, ali vozite ali vrtate vodnjak, bo prvih 100 litrov vode blatno. Ko se presežete mejo 100 litrov, bi se to moralo razjasniti. Nikoli ne uporabljajte vode iz vodnjaka, dokler je ne preizkusite, da ne bo onesnažena s kakršnimi koli kemikalijami, bakterijami ali drugimi tujki. Vrtanje ali vožnja vodnjaka ni tako težko, ko poznate korake, in delo se vam splača!

Za več informacij se obrnite na nas.

www.pqwtcs.com
[e-pošta zaščitena]
T: + 86 731 82237112
+ 86 13548970999

R355~D{G})V8A]P7LB7YZ9V

8E @ BXIE [S3A_VT8888YBT7I% [NREY (`3LLY1 $) ZB} QSP5Y