Vse kategorije

Domov>Pomoč strankam>Novice

Katera orodja so potrebna za povečanje tlaka v cevovodu pri puščanju vodovodne cevi?

Čas: 2021-05-08 Ogledi: 33

Katera orodja so potrebna za povečanje tlaka v cevovodu pri puščanju vodovodne cevi?

Kdaj bodo v postopku zaznavanja puščanja cevovoda uporabljena orodja za povečanje tlaka v cevovodu? Pri preskušanju puščanja cevovoda, ko je točka puščanja razmeroma majhna in točka puščanja ni očitna, če jo zaznamo z detektorjem puščanja, je treba uporabiti orodje za povečanje tlaka cevovoda za povečanje signala vira zvoka puščanja cevovoda točka, s čimer se izboljša učinkovitost zaznavanja in večja natančnost.

Ena. Katera orodja so potrebna za povečanje tlaka v cevovodu?
Instrument za ročni tlak (hidravlični tlak)
I0S94AE{9A7_NS(60QRH@RE

Ročni ojačevalnik cevi je pogosto uporabljeno in razmeroma preprosto orodje za zaznavanje tlaka. Njegova velikost je 30 cm kvadratna, vendar je še vedno zelo učinkovita. Orodje vključuje dvigalko, manometer, rezervoar za vodo in priključno cev. Uporabljena tlačna naprava se posebej uporablja za testiranje tlačne trdnosti v vodovodni cevi. Lastnosti: poceni in enostaven za uporabo, enostaven za uporabo.

XNUMX. Avtomatska električna tlačna zračna črpalka (zračni tlak)

L8W% MXYC9P %% TV3FPUK558I

Ko se ugotovi, da je padec tlaka po črpanju vodnega tlaka počasen, vendar padec tlaka še vedno obstaja, je lahko vodovod popolnoma prekrit z vodo; trenutno tlak vode nima praktičnega učinka in ga je mogoče presoditi le s povečanjem zračnega tlaka za preverjanje mesta puščanja. Takrat je zračni tlak boljši od vodnega tlaka in ustvarjeni hrup puščanja je kot "godrnjav" zvok. Pri izbiri zračne črpalke poskusite izbrati dober učinek zmanjševanja hrupa, ki med preskusom ne bo povzročal motenj ali motil ljudi; izberite majhnost. To je priročno za nošenje.
Preskus za povečanje tlaka na cevovodu
Preskus zvišanja tlaka v cevovodu je ena najpogostejših metod za ugotavljanje, ali na priključku vodovodne cevi pušča voda. Pri preskušanju tlaka preverite zglobe in ventile enega za drugim in jih tesno zaprite, sicer bo to neposredno vplivalo na učinek igle preskuševalnika tlaka.

XNUMX. Kaj je test za povečanje pritiska na cevovod?

4_M6LA_I [3K (_} CD @ Z @ 2SQM

Instrument za preizkušanje tlaka cevovoda v določenem času ne pade ali je padec manjši od 0.1, kar kaže, da je cevovod vodovodne cevi dober, in kaže tudi, da je instrument za preizkušanje tlaka cevovoda tudi v normalnem delovnem stanju.
Opomba: na vsakem vtiču in pipi ne sme puščati vode.

Štiri. kako zaznati, ali cevovod pušča:
1. Pri preskusu tlaka je treba uporabiti manometer z merilno natančnostjo 0.1 MPa, manometer pa je treba čim bolj namestiti na najnižjo točko celotnega cevovodnega sistema.
2. Ko je cevovod napolnjen z vodo, odstranite zrak iz cevovoda, nato zaprite glavni ventil vodomera in preskus se lahko začne.
3. Preskusni tlak je 1.5-kratnik največjega možnega delovnega tlaka (običajno 8-10 kg vodnega tlaka). Na primer, povezava med cevjo in PVC spojem mora počakati približno 5 ur, preden se PVC spoj priklopi pred tlačnim preskusom, največji tlak pa ne sme presegati 6 kg. Na splošno je čas merjenja in zadrževanja tlaka za vodovodne cevi PP-R 30 minut. Če celoten sistem nima puščanja vode v čepu, indikator tlaka pade na 0.5 kg, kar je normalno območje. Razlog je v tem: cevovod povzroča ekspanzija notranjega tlaka, vendar je treba iz varnostnih razlogov ponovno preveriti celoten sistem cevovoda.

XNUMX. Kje lahko kupite orodja za odkrivanje puščanja in preskušanje tlaka vodovodnih cevi ??
Kupite ga lahko pri dobaviteljih materialov za vodo in elektriko, srednje velikih trgovinah in trgovinah s strojno in električno opremo. Priporočljivo je kupiti v lokalni trgovini s strojno opremo, poprodajno vzdrževanje je bolj priročno!

Če imate kakršna koli druga vprašanja, me kadar koli kontaktirajte. WhatsApp / Wechat: 008618817121511. E-pošta:[e-pošta zaščitena]