Vse kategorije

Domov>Pomoč strankam>Novice

Pogosta vprašanja o puščanju vode

Čas: 2021-05-08 Ogledi: 53

Nekateri lastniki stanovanj bodo imeli razpokane cevi, nekateri bodo imeli težave z grelnikom vode, nekateri pa bodo imeli težave z odtoki, toda eno vodovodno vprašanje, ki ga bo večina lastnikov stanovanj imela vsaj enkrat, je uhajanje. Od majhnih puščanj pipe do večjih puščanj plošč so puščanja ena najpogostejših vodovodnih težav, s katerimi se morajo spoprijeti lastniki stanovanj, in kljub temu se nam zdi pomembno, da o njih veste nekaj ali dve.

Kaj povzroča puščanje cevi?
Pogosti razlogi, zakaj cevi puščajo:
Prekomerni pritisk. Če na cevi deluje prevelik pritisk, lahko zlahka povzročijo puščanje. Da, vodovodni materiali so sicer zasnovani tako, da zdržijo pritisk, vendar ne pozabite, da zmorejo le toliko.
Razpoke. Čeprav se razpoke zaradi novega napredka v vodovodni tehnologiji ne pojavljajo tako pogosto, so vsekakor še vedno možne. Pri tistih ceveh, ki res počijo, mora voda med potovanjem nekam iti, zato je povsem naravno, da začne delček pronicati ven.
Korozija. Korozijske cevi lahko popolnoma privedejo tudi do puščanja, korozijo pa lahko povzročijo številni dejavniki - ti dejavniki vključujejo kemikalije v vodi, pH v vodi, temperaturo vode, tlak in hitrost vode ter vsebnost kisika v vaši vodi. Najpogostejši vzroki korozije cevi so skoraj vedno neposredno povezani s kakovostjo vode. Posledično je čiščenje vode eden najboljših načinov za preprečevanje puščanja v vaših ceveh. Preberite več o naših storitvah za pripravo vode.

Kako veste, ali vam pušča dom?
Čeprav lahko uhajanje oko včasih težko opazi neposredno, če pazite na spodaj naštete opozorilne znake, imate boljše možnosti, da pravočasno odkrijete puščico, da jo popravite, preden stvari uidejo izpod nadzora. . Na primer,
Opozorilni znaki, da puščate:
Padec tlaka vode
Vodni madeži na stropu, tleh ali stenah
V bolj očitnih primerih boste pozorni na znake poškodb vode, plesni, ukrivljenih tal ali sten. Ukrivljena ali obarvana stena ali talna plošča lahko kaže, da se je na tem območju zbrala voda in da je že nastala škoda, tudi če trenutno ne vidite vlage. To so vsi znaki, da uhaja skrita vodovodna cev.
Račun za vodo višji od običajnega
Višji od običajnega računa za vodo je preprost način, da ugotovite, da se v vaših stenah nekaj dogaja. Če se pri uporabi vode nenadoma spremenite, mora biti račun za vodo razmeroma skladen. Če so vaši računi za vodovod znatno in nepričakovano višji od preteklih računov, lahko to kaže na puščanje. Račune za vodo primerjajte tudi s sosedi. Če obstaja pomembna razlika, lahko vaš dom pušča.
Povečanje vlažnosti vašega doma
Nastanek plesni
Čeprav ni nenavadno, da majhne količine plesni rastejo na mestih, kjer nenehno teče voda (na primer v kotih prhe), če se začne hitro kopičiti in na tujih mestih, je to zanesljiv znak, da imate puščanje na rokah.
Čudni zvoki
Eden bolj očitnih opozorilnih znakov je hrup. Če v bližini napeljave, kot sta stranišče ali umivalnik, slišite sikanje ali kapljanje, obstaja velika verjetnost, da nekje teče voda, ki je ne bi smelo biti.
Nenadne luže
Razen, če ste kaj razlili, vaša tla ne bi smela biti mokra - nekako neumno, kajne? Če torej na preprogi opazite vlažne madeže ali pa se zdi, da so tla obarvana, lahko nekaj pušča pod njim.
Zarjavele cevi
Velika mokra mesta na vašem dvorišču
Če želite ugotoviti puščanje na prostem, začnite tako, da si ogledate vrtno cev. Ko je vklopljen, na mestu, kjer se priključi na cev, ne sme biti kapljic, če pa obstajajo, boste morda morali zamenjati podložko cevi in ​​zagotoviti, da je povezava bolj varna.
Odčitki porabe vode, ki presegajo 12,000 litrov na mesec
V obdobjih hladnejših temperatur EPA pojasnjuje, da štiričlanska družina na splošno ne bi smela porabiti več kot 12,000 litrov vode na mesec. Če torej poraba vode preseže to (glede na velikost vaše družine), obstaja velika verjetnost, da pride do uhajanja.
Opozorilni znaki puščajo v vašem domu

Dodatni opozorilni znaki in nasveti za odkrivanje puščanja vode:
Preverite svoj vodomer!
Preverite svoj vodomer in zapišite nivo. Prepričajte se, da nekaj ur nihče ne uporablja vode, nato se vrnite in ponovno preverite merilnik (najlažje je zabeležiti prvo stopnjo, ko gredo vsi spat, nato pa jo zjutraj preverite najprej). Če se je nivo spremenil, verjetno puščate.
Preverite stranišče!
Tudi majhno puščanje stranišča lahko sčasoma povzroči velike odpadke vode. Odstranite pokrov posode in na zadnji del posode položite nekaj kapljic barvila za hrano. Počakajte približno trideset minut in se nato vrnite na stranišče. Preverite straniščno školjko in preverite, ali je iz posode v posodo uhajala barvna voda. Če vidite barvo, ki prihaja skozi, puščate.
Preverite svoj pralni stroj!
Ne glede na to, kje se nahaja v vašem domu, je vaš pralni stroj predmet, ki potrebuje ustrezno nego, če se želite izogniti večjim poplavam. Priporočljivo je, da cevi redno preverjate, ali so na koncih izbočene, razpokane, obrabljene in puščajo. Pazite tudi, da med priključkom za vodo in zadnjim delom pralnega stroja pustite vsaj 4 centimetre, da preprečite pregibanje cevi.
Redno preverjajte puščanje!
Redno preverjajte opozorilne znake za uhajanje vode, da preprečite večje poškodbe doma in drugih dragocenih predmetov. Ko je viden eden ali več teh opozorilnih znakov, obstaja verjetnost, da imate ali obstaja nevarnost puščanja. Preberite več o prednostih letnega klica v službo za odkrivanje uhajanj.

Kje naj iščejo puščanje vodovodnih instalacij v vašem domu?
Če sumite, da pušča v vaši kuhinji, kopalnici ali znotraj stene - kjer koli že je - vendar ne morete najti vira, naredite naslednje:

Kopalnice:
Začnite s preverjanjem prostora pod umivalnikom, če ni znakov vlage. Če pa puščanje ne prihaja iz cevi za umivalnik, se morate premakniti na tuš. Če želite poiskati vir puščanja v bližini kadi ali prhe, začnite z brizganjem vode okoli vrat tuša in preverite, ali se katera izliva na tla. Poleg tega morate pregledati tesnjenje okrog vaših napeljav, da ugotovite, ali obstajajo razpoke. Če so prisotni nekateri, obstaja velika verjetnost, da iz njih izhaja uhajanje.
Kuhinje:
Podobno kot v vaši kopalnici bi moral biti vaš prvi akcijski načrt pregled pod umivalnikom. Če je dno pasti P vlažno ali če na dnu omar opazite vodne madeže, lahko stavite, da se puščanje začne v vašem umivalniku. Če opazite kakršne koli spremembe na tleh, na primer, da se laminat razrahlja, boste morda lahko izsledili puščanje nazaj v umivalnik.
Stene:
Opaziti puščanje v steni je precej enostavno - tiste temne madeže je težko zamuditi! V tem scenariju pa je iskanje vira, ki je lahko težavno. Takoj, ko opazite kakršen koli znak kapljanja, poglejte, ali lahko izsledite, kje se začne in konča. Na tej točki bi morali vsaj znati določiti, kje temelji puščanje. Potem lahko pride strokovnjak za vodoinštalater, kot smo mi, in naredi ostalo!

Kateri načini preprečevanja puščanja vodovodnih instalacij v vašem domu?
Prenatrpana omarica lahko povzroči puščanje. Veliko ljudi uporablja omarico pod umivalnikom za shranjevanje čistilnih pripomočkov in drugih gospodinjskih predmetov, toda ko je ta prostor preveč napolnjen in stvari zadenejo v vaše cevi, obstaja večja verjetnost puščanja.
Včasih je zamenjava boljša od popravila. Vzemite na primer svojo pipo. Če pride do točke, ko je preveč korodirana, boste morda težko našli prave dele, če bodo potrebna popravila. Ko se to zgodi, je morda boljša možnost namestitve nove pipe v celoti (tudi če resnično imate radi staro).
Vedeti morate, kje je vaš glavni zaporni ventil. Če kdaj naletite na puščanje v vašem domu, boste morali vedeti, kje je glavni zaporni ventil, saj je prvi korak k rešitvi težave njegov izklop. Čeprav vode v merilniku vode v hudi sili ne morete izklopiti, je vedeti, kje je vaš glavni zaporni ventil, lahko veliko preprosteje.

Kateri so prikriti viri uhajanja vode?
Zamašene odtočne črte - zamašena odtočna črta je lahko več kot neprijetnost. Resnejše zamašitve lahko povzročijo prelivanje ali celo razpoke vodov.
Korodirane cevi - Sčasoma, ko se vaš vodovodni sistem postara, lahko ugotovite, da se vaše vodovodne cevi korodirajo. To so pogosti viri puščanja vodovodnih napeljav doma. Pazite na starejše cevi in ​​zamenjajte cevi z visokim tveganjem, da preprečite poškodbe vode.
Visok pritisk vode - Visok pritisk vode se lahko ob prhanju počuti lepo, toda prevelik pritisk lahko obremeni vaš vodovodni sistem in povzroči puščanje.
Vpadi drevesnih korenin - drevesa nenehno iščejo vodne vire - in na žalost, če je na vodovodni cevi razpoka, lahko drevesne korenine vdrejo v vaš vodovodni sistem. Pazite na padce vodnega tlaka ali počasne odtočne korite.
Puščanje cevnih spojev - puščajoči cevni spoji so skriti globoko znotraj vaših sten in jih je pogosto težko opaziti, dokler ni prepozno. Pazite na nizek pritisk vode!
Obraba - Vaša kuhinjska pipa ima na tone gibljivih delov, zato je sčasoma nagnjena k obrabi. Na srečo je enostavno popraviti puščajočo pipo!

Kakšne so nevarnosti skritega puščanja?
Ne samo, da puščanje s starostjo narašča, ampak lahko tudi škoduje vašemu domu. Poleg zapravljanja vode, vira, na katerega se vsi zanašamo vsak dan, lahko puščanje gospodinjstev povzroči tudi veliko škodo na vodi - škodo, ki bi jo lahko odpravili drago. Da ne omenjam, škoda zaradi vode lahko povzroči tudi zdravstvene težave za vsakogar v vašem domu - tu govorimo o plesni. Ker puščanje lahko povzroči strukturno škodo na vašem domu in potencialno bolezen tistim, ki v njem živijo, se zdi očitno, da bi jih morali čim prej popraviti!

Odkrivanje in popravilo puščanja ponuja številne prednosti, med drugim:
Zmanjšana ali odpravljena izguba vode
Zmanjšano tveganje za škodo, povezano z uhajanjem
Manjša potreba po nujnih popravilih
Manjša potreba po čiščenju vode in tlaku
Ali lahko puščanje postane večje, če jih prezremo?
Da. Samo to, da je uhajanje zdaj majhno, še ne pomeni, da sčasoma ne bo večje. Voda, ki izteka iz vaših cevi ali napeljave, bo sčasoma povzročila dovolj korozije, da bo lahko celo puščanje v luknjičasti smeri naraslo in lahko povzročilo škodo na vašem domu.

Mnogi verjamejo, da bodo majhne puščanja ostale majhne, ​​tudi če jih nekaj časa ignoriramo, toda resnica je, da se bodo sčasoma poslabšale. To je zato, ker bo voda zaradi puščanja razjedla vaše cevi, zaradi česar se majhno puščanje poveča. Če jih ne popravite hitro, se lahko majhna puščanja hitro spremenijo v tisoče dolarjev.

Ali se vsa puščanja vode dvignejo na površje?
Na žalost ne bodo vsa puščanja prišla na površje in pravzaprav bodo številni ostali precej dolgo skriti. Pogosti viri skritega puščanja so deževne cevi, kanalizacijski kanali, kanali za vodo in zapuščene cevi. Najlažje jih najdemo z opremo za ojačanje zvoka. Če veste to, postane nujno, da redno sodelujete z vodovodarjem, da odkrijete morebitno puščanje.

Serija PQWT-L je na novo posodobljen in večnamenski detektor puščanja vode, ki se uporablja za različno odkrivanje puščanja zunanje vodovodne cevi, požarne cevi, ogrevalnega sistema, notranje vodovodne cevi in ​​talne ogrevalne talne cevi. Z zbiranjem in analizo signala puščanja rešuje problem puščanja vode pod tlakom.

Y) SVD5 (JFO3QITY6 [Š {7`OQ

Za več informacij o izdelku se obrnite na whatsapp / telefonsko številko 008618817121525, e-pošta:[e-pošta zaščitena]