Vse kategorije

Domov>Pomoč strankam>Novice

Razumevanje odkrivanja akustičnega puščanja

Čas: 2021-05-08 Ogledi: 65

Kakšni so zvoki puščanja vode?
Uhajanje vode v podzemnih ceveh pod pritiskom lahko povzroči različne zvoke:
● “Hiss” ali “Whoosh” zaradi vibracij cevi in ​​zmanjšanja tlaka v odprtini
● Iz vode, ki teče okoli cevi, se sliši “brizganje” ali “Babbling Brook”
● Hitri zvoki "udarcev / udarcev", ki jih prši voda, ki udari v steno talne votline
● Majhni zvoki kamenja in kamenčkov, ki se odbijajo od cevi
Zvok "Hiss" ali "Whoosh", ki se pogosto sliši kot stalni statični hrup, je edini, ki je vedno prisoten pri puščanju v ceveh z vodnim tlakom 30 psi ali več. Drugi zvoki so lahko prisotni ali pa tudi ne, ponavadi pa niso tako glasni. Torej se odločimo "Ali pušča?" s poslušanjem "Hiss" ali "Whoosh."


Kateri dejavniki vplivajo na te zvoke?
Obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na glasnost in frekvenčno območje zvokov zaradi puščanja vode, ki se prenaša na cevi in ​​se prenaša na površino tal:
● Tlak vode v cevi
● Material cevi in ​​premer cevi
● Vrsta tal in zbijanje tal
● Globina tal nad cevjo
● Površinska prevleka: trava, rahla zemlja, asfalt, betonska plošča itd.
Glasnost ali jakost zvoka puščanja je sorazmerna s tlakom vode v cevi (do meje):
 P [OKB1G} [XYPQZZCPHL4LJA

Intenzivnost zvoka (glasnost) v primerjavi s pritiskom vode
Kovinske cevi, kot so železniški kanali, bakrene storitve in jeklene cevi, prenašajo zvoke puščanja vode, ki so glasnejši in pogostejši kot cevi iz PVC ali azbestno-cementne cevi. Zato je pomembno poznavanje materiala cevi.
Cevi velikega premera, ne glede na to, ali gre za PVC, beton, jeklo ali železo, oddajajo veliko manj zvoka zaradi puščanja vode kot cevi majhnega premera. Cevi velikega premera oddajajo zvoke nižje frekvence kot cevi majhnega premera.
Peščena tla in zelo ohlapna tla, zlasti po sveže zakopanem cevovodu, ne prenašajo dobro zvokov puščanja vode, prav tako ne nasičena z vodo, kot so barja in močvirja. Trda, zbita zemlja najbolje prenaša zvoke puščanja vode. Tla zelo hitro absorbirajo zvoke uhajanja vode. Puščanje v vodnih črtah, ki so globoke le 3 ali 4 čevlje, je veliko lažje slišati na površini tal kot puščanje v globljih črtah. Na globini 7 ali 8 čevljev bodo le zelo velike puščanja z dobrim pritiskom vode ustvarile dovolj hrupa, da se bo slišalo na površini.
Nenazadnje pomembno vpliva tudi pokrovnost tal, ne glede na to, ali gre za asfaltno ulico, ohlapno umazanijo, betonsko ploščo ali travnik. Trde ulične površine in betonske plošče odzvanjajo z zvoki puščanja vode, puščanje pa je mogoče slišati 5 do 10 čevljev ali več na obeh straneh vodovodne cevi. Travnate trate in ohlapne umazane površine ne ponujajo tako resonančne plošče podobne površine, njihove razlike v površini pa otežujejo trden stik.
na vrh strani

Kako puščajo zvoki na ceveh?
Kovinske cevi, zlasti železniška mreža med 6 in 12 palci, bakrene storitve in jeklene cevi oddajajo zvoke puščanja vode na stotine metrov v vse smeri. Azbestno-cementne cevi in ​​PVC cevi ne oddajajo zvokov skorajda daleč.
Razdalje, ki jih oddaja zvok puščanja vode "Hiss" ali "Whoosh", so odvisne od premera cevi in ​​materiala cevi:

Material cevi in ​​premer Razdalja zvoka potovanja za 2 GPM puščanja pri 60 PSI
 6-palčna litoželezna cev od 600 do 1000 čevljev
 12-palčna litoželezna cev od 400 do 800 čevljev
 24-palčna litoželezna cev 200 do 400 čevljev
 6-palčna AC cev od 400 do 800 čevljev
 12-palčna AC cev od 300 do 500 čevljev
 24-palčna AC cev od 100 do 300 čevljev
 6-palčna PVC cev od 200 do 300 čevljev
 12-palčna PVC cev od 100 do 200 čevljev
 24-palčna PVC cev od 50 do 100 čevljev
Zato je poznavanje materiala in premera cevi pomembno, da vemo, kako daleč se lahko pušča zvok puščanja vzdolž sten cevi

Kako puščajo zvoki skozi zemljo?
Tla zelo hitro absorbirajo zvoke uhajanja vode:
Tla absorbirajo visoke frekvence v večji meri kot nizke frekvence. Za puščanje v cevi globine 6 čevljev je zvok "Hiss" ali "Whoosh" šibek in "utišan", tj. Slišijo se le nižje frekvence. Pri puščanju cevi, ki je globoka 3 metre, je zvok glasnejši in nekoliko višje frekvence.
TLL6O~XS7PV_2C31XOYXOW2

Geodetska preiskava

Izraz "anketiranje" je izraz, ki se uporablja za poslušanje puščanja vode, kadar ni očitnih dokazov, kot je voda, ki teče po ulici. Vsak hidrant, ventil in servisna linija je mogoče, da slišite zvoke uhajanja vode:
8G {BZBY} MHV $ LGNEJ [{BONJ

Ker zvoki po stenah cevi potujejo bolje kot skozi zemljo, vedno najprej poslušajte hidrante, ventile in merilnike. Ko se približate puščanju, je zvok vse glasnejši. Na koncu se odločite, katera od teh lokacij sta najglasnejša. Zdaj ste pripravljeni na "Odkrivanje puščanja vode."